Салата с пилешко, спанак и нар

Снимка: pixabay.com / kaboompics

Неочаквано добра комбинация. 

  1. Нарежете пилешкото месо на малки парченца и го поръсете от двете страни със сол и черен пипер на вкус. Загрейте маслото в тиган и запържете месото до готовност. Ако избягвате пърженото, може да сварите месото в подсолено вода или да го запечете с малко мазнина и вода на фурна. 

  2. Измийте добре бейби спанака, отцедете го от водата и без да режете (или късате) го изсипете в подходяща купа за салата. 

  3. Добавете готовото пилешко. Наронете в купата и нара.

  4. В малка купа (чаша или бурканче с капачка) изсипете зехтина, сока от лимона, меда и горчицата. Разбъркайте до получаване на хомогенна смес. С получения дресинг овкусете салатата. Разбъркайте добре. Ако желаете, може да добавите още сол на вкус. 

  5. Към салатата може да добавите и 1 с.л. белени слънчогледови семки или сусам.

Виж още