Скариди на тиган с мед, соев сос и чесън

Снимка: sallysbakingaddiction.com

За любителите на морските дарове

  1. Смесете меда, соевия сос, чесъна и джинджифила в средна купа и разбъркайте.

  2. Поставете скаридите в кутия и изсипете половината от маринатата върху тях. Разклатете кутията, за да се разбърка сместа и оставете скаридите да се мариноват в хладилника за 15 - 20 минути.

  3. Оставете останалата част от маринатата също в хладилника да се охлади. 

  4. Загрейте зехтина в тиган на средно висока температура. Поставете скаридите в тигана и ги гответе от едната страна около 45 секунди. След това ги обърнете и от другата страна. 

  5. Изсипете останалата част от маринатата в тигана и гответе още около 1 минута.

  6. Сервирайте скаридите топли с гарнитура по избор - добро предложение е варен ориз и нарязан зелен лук.