Сладкиш "Агнеса"

Рецепта за сладкиш, който за повечето от нас е мил спомен от детството.
-
В купа разбиваме маслото заедно с пудрата захар. Добавяме ванилията, орехите и брашното. Разбиваме добре.
-
Отделно разбиваме белтъците на сняг и след това с помощта на лъжица внимателно ги прибавяме към останалата смес. Разбъркваме внимателно, защото сместа трябва да стане пухкава.
-
Изсипваме сместа в тавичка, постлана с хартия за печене. Печем в предварително загрята на 250 градуса фурна до златисто.
-
През това време приготвяме заливката като в купа разбиваме добре жълтъците със захарта.
-
След като сладкишът се изпече, спираме фурната.
-
Намазваме сладкиша с глазурата, заглаждаме внимателно и го поставяме във фурната на най-ниска степен - да се "изсуши".
-
След като сладкишът изстине, го нарязваме и сервираме.
-
Рецепта: Kulinaria.net. Снимки: Nina Todorova Photography