Солена палачинка с елда

Снимка: pixabay.com/Skitterphoto

Здравословна палачинка, изключително подходяща за възстановяване (хранене) след тренировка.

  1. Изсипете всички продукти (без изварата и чери доматите) в шейкъра.

  2. Пуснете уреда първоначално на по-малка скорост за около половин минута, а след това увеличете скоростта.

  3. Когато се получи еднородна смес, изключете – това става за около минута.

  4. Изпечете получената смес на сух тефлонов тиган.

  5. Не правете палачинките по-големи от 10-11 см. С този диаметър излизат 8 броя.

  6. Щом повърхността им се покрие с мехурчета ги обърнете – използвайте тънка шпатула за обръщането, понеже няма мазнина и така ще е по-лесно.

  7. Всяка палачинка гарнирайте с обезмаслена извара и чери домати. 

  8. Допълнение: ако е необходимо да достигнете определени цели в приема на протеин за деня, може да увеличите яйцата от 2 на 4, както и гарнирането с извара.

  9. За повече подобни материали посетете stanimirmihov.com.

Виж още