Сьомга със сос от лимон, чесън и мед

Снимка: cookingclassy.com

За любителите на риба...

  1. Извадете филето от сьомга от хладилника и го оставете да престои на стайна температура за 10 минути. 

  2. В това време подгответе соса - в малка тенджера на средно висока температура разтопете 15 г масло. Добавете смяните скилидки чесън и запържете до златисто кафяво, около 1 - 2 минути.

  3. Добавете пилешкия бульон и лимоновия сок. Оставете соса да къкри около 3 минути. Добавете още 15 г масло и меда, разбъркайте и махнете соса от котлона. 

  4. Подсушете добре филетата от сьомга и ги овкусете със сол и черен пипер от двете страни. Сгрейте зехтина в тиган на средно висока температура и сложете филетата. Гответе до златисто кафяво - около 4 минути от всяка страна.

  5. Сервирайте сьомгата, като залеете всяко парче с вкусния сос. Поръсете с пресния магданоз и гарнирайте с резени лимон.

Виж още