Сос "Салца"

Сосът "Салца" ("Салса") е характерен за мексиканската кухня, но е и популярен по целия свят, особено сред почитателите на пикантните храни.
-
Нарежете печените чушки, лютата чушка, лука и чесъна на ситно.
-
В кухненския робот сложете доматите. Пасирайте на умерена скорост - трябва доматите да останат на малки парчета. Вместо домати от консерва може да използвате 4 пресни домати, които трябва да обелите.
-
Към доматите добавете чушките, лука и чесъна и отново пасирайте за кратко. Ако нямате кухненски робот, всичко това може да направите на ренде.
-
Прибавете лимоновия сок, зехтина и магданоза, който може да нарежете на ситно или да накъсате на едро.
-
Овкусете със сол, захар, черен пипер и кимион.
-
Сервирайте с начос, чипс, брускети, ризото или с печено месо.