Сос "Салца"

Снимка: pixabay.com / MonicaVolpin

Сосът "Салца" ("Салса") е характерен за мексиканската кухня, но е и популярен по целия свят, особено сред почитателите на пикантните храни. 

  1. Нарежете печените чушки, лютата чушка, лука и чесъна на ситно.

  2. В кухненския робот сложете доматите. Пасирайте на умерена скорост - трябва доматите да останат на малки парчета. Вместо домати от консерва може да използвате 4 пресни домати, които трябва да обелите.

  3. Към доматите добавете чушките, лука и чесъна и отново пасирайте за кратко. Ако нямате кухненски робот, всичко това може да направите на ренде.

  4. Прибавете лимоновия сок, зехтина и магданоза, който може да нарежете на ситно или да накъсате на едро.

  5. Овкусете със сол, захар, черен пипер и кимион. 

  6. Сервирайте с начос, чипс, брускети, ризото или с печено месо.

Виж още