Спагети с бекон, пармезан и царевица

Снимка: purewow.com

Вкусна и ароматна паста

  1. В голям тиган на средна температура загрейте мазнина и добавете нарязания на кубчета бекон. Гответе около 5 минути или докато стане хрупкав. Премахнете бекона и го поставете върху хартия.

  2. В мазнината в тигана сложете нарязания наситно червен лук и гответе около 4 минути, като често разбърквате. След това добавете царевицата и наситно нарязания чесън и гответе още 3 минути. Добавете сол и люспите червен пипер и намалете на слаб огън.

  3. В голяма тенджера сложете вода, сол и няколко капки олио. След като кипне водата, поставете спагетите и ги сварете за 8 - 10 минути (или според указанието на опаковката). Изцедете ги от водата, като запазите 1 чаша от нея. 

  4. Добавете запазената вода в тигана с останалите продукти. Увеличете температурата до средна и оставете течността да кипне. Добавете сварените спагети и разбъркайте.

  5. В малка купа разбъркайте двата жълтъка и сметаната. Добавете сместа в тигана и разбъркайте. Добавете настъргания пармезан, черен пипер и запържените кубчета бекон и отново разбъркайте.

  6. Сервирайте ястието докато е топло.

Виж още