Спагети със скариди и аспержи

Снимка: natashaskitchen.com

Прекрасно съчетание от паста, морски дарове и зеленчук

  1. В голяма тенджера поставете вода, щипка сол и малко зехтин. След като кипне водата, поставете спагетите и ги сварете за 8-10 минути (или според вкуса ви).

  2. В това време почистете аспержите и ги разрежете на три части.

  3. В голям дълбок тиган на средно висока температура добавете 1 с.л. зехтин и 1 с.л. разтопено масло. Поставете аспержите, овкусете със сол и черен пипер и ги гответе непокрити около 5 минути, като разбърквате. След като са готови ги извадете от тигана.

  4. В същия горещ тиган добавете останалите 2 с.л. зехтин и 2 с.л. разтопено масло. Добавете смления чесън и го запържете около 1 минута, като го разбърквате. Добавете обелените скариди, поръсете със сол и черен пипер и готевете около 2 минути на страна. Ако не съберете всички скариди в тигана, пригответе ги на два пъти.

  5. Добавете лимоновия сок, нарязания магданоз и настърганата лимонова кора и разбъркайте.

  6. Изключете котлона и добавете в тигана готовата паста и аспержите. Объркайте добре и сервирайте с настърган пармезан.