Свежа салата със зелен фасул, варени яйца и бекон

diethood.com

Вкусна и засищаща салата, която ще ви стане любима.

  1. За салатата: Поставете марулята в голяма купа. Сложете да бланширате зеления фасул във вряща подсолена вода за 3 минути. След това го изплакнете в студена вода, за да се охлади и го добавете към марулята. В купата сложете и нарязаните варени яйца, хрупкаво запържения и нарязан на кубчета бекон, нарязания лук и крутоните.

  2. За дресинга: В друга купа комбинирайте пармезана, зехтина, оцета, лимоновия сок, горчицата, чесъна, солта и черния пипер. Разбивайте, докато се получи гладка смес. Ако искате да получите по-течна консистенция, добавете 1 или 2 супени лъжици вода. Изсипете дресинга в салатата и отново разбъркайте.

Виж още