Свински шишчета с портокал и зеленчуци

Снимка: countryliving.com

Свинско месо с екзотична гарнитура

  1. В купа смесете ситните парчета портокал, ситно нарязаните краставица, червена и люта чушка, 1 с.л. зехтин, сол и черен пипер. Разбъркайте добре. 

  2. За маринатата: в друга купа смесете 3 с.л. зехтин, кориандъра, кимиона, индиското орехче, сол и черен пипер и разбъркайте.

  3. Нарежете свинското месо на равни кубчета и го наложете за известно време в маринатата (поне 1 час). 

  4. След това нанижете кубчетата месо на шишчета (по възможност метални), като ги редувате с парчета червен лук.

  5. Поставете шишчетата на оребрен тиган или на скара и печете около 10-12 минути, като често ги обръщате.

  6. Сервирайте шишчетата, като ги гарнирате със смеската от портокал и зеленчуци.

Виж още