Торта с моркови

Снимка: pixabay.com / Alexas_Fotos

Тази рецепта за торта с моркови идва от Кашмир, Хималаите. 

  1. Загрейте фурната до 250 градуса. Намажете с олио или малко разтопено масло кръгла тава или форма за торта (около 22-23 см. в диаметър).

  2. В подходяща купа пресейте брашното заедно със содата за хляб и солта. 

  3. В друга купа разбийте добре яйцата заедно със захарта и маслото.

  4. Смесете брашното с яйчената смес. Комбинирайте до еднородна смес.

  5. Добавете морковите, ядките, стафидите и всички ароматни подправки. Разбъркайте добре.

  6. Изсипете във формата. Печете около 35-45 минути или докато клечката за зъби, поставена в центъра, излезе чиста.

  7. Извадете от фурната и поръсете с пудра захар.

  8. По желание може да разрежете тортата по средата, за да получите два еднакви блата. Намажете долния блат с любимото ви сладко, конфитюр или мармалад. 

  9. Уточнение: тортата става още по-вкусна, ако я изстудите в хладилника.

Виж още