Вкусен ориз с царевица и куркума

собствена снимка

За мен най-добрата рецепта за приготвяне на ориз, който не става размит.

  1. Поставете тенджерата върху котлон, пуснат на най-високата степен. Сложете в нея парчето масло и щом се разтопи поставете ориза (една пълна чаена чаша). Бъркайте внимателно, докато зрънцата не станат като стъклени (около 3 минути).

  2. Добавене 2 и половина чаени чаши гореща вода (предварително загрята в кана или на котлон), куркумата, солта и черния пипер. Бъркайте през цялото време.

  3. Когато водата закипи (около 1 минута), сложете котлона на 1, спрете да бъркате и поставете капак върху тенджерата. 

  4. Котлонът не се изключва, докато водата не попие изцяло - около 30-35 минути. 

  5. След като вече изключите котлона, оставяте ориза да изстине хубаво поне 1 час. 

  6. Сервирате в чиния по начин, който ви хареса и отгоре добавяте сладка царевица от кутия, която да е хубаво изцедена. 

Виж още