Засилващ имунната система чай с джинджифил и куркума

Снимка: pixabay.com/Myriams-Fotos

Този чай ще ви накара да се почувствате позлатени. Съставен е от куркума, джинджифил, лимон, кокосово масло и мед. А ето и полезните му свойства и как да го приготвите:

  1. Загрейте водата. Оставете я да си почине няколко минути. Добавете една по една съставките. Разбъркайте добре. Запарете за 3-4 минути и прецедете, ако имате нужда. Насладете се на тази полезна и вкусна напитка!

  2. Оставете преварена вода, за да си :"почине" за съвсем малко, преди да добавите лимоновия сок. Лимоните са чудесен източник на калций, витамин С, магнезий и калий... Да не говорим, че техните антибактериални и противогъбични свойства са страхотни за лечение на акне. Куркумата е наистина мощно противовъзпалително средство, което намалява подпухналостта сутрин, плюс това е известна със свойствата си за борба с рака! Кокосовото масло е една от онези добри мазнини,  държащи ви енергични по-дълго. Също така кокосовото масло хидратира тялото - от косата до устните и кожата. Джинджифилът е друго мощно противовъзпалителено средство, което е особено полезно за храносмилателната система. Когато водата вече е хладка, добавете меда - за него няма какво да ви говорим, защото всички знаме за невероятните му качества. 

  3. Още вкусни рецепти може да откриете в KitchenStoriesSofia.com.

Виж още