Златисти картофки в тава за мъфини

Много вкусна и ефектна гарнитура. Рецептата често ми попадаше из фейсбук, и се приготвя доста по-лесно отколкото изглежда.

  1. Картофите се обелват и се нарязват на тънки колелца - най-лесно е с кухненския робот или с онези специалните рендета :)Колелцата трябва лесно да се огъват,но без да се чупят.Измиват се добре и се отцеждат.

  2. Маслото се разтопява.В дълбока купа слагаме картофите, пармезана, подправките и смления чесън и заливаме с 3/4 от разтопеното масло.С ръце много хубаво размесваме, за да може картофите да са хубаво оваляни в пармезана и подправките.

  3. Формата за мъфини трябва да  е с незалепващо покритие, аз позлвам такава с 12 гнезда.Намасляваме с четка формата с остналото масло, и нареждаме картофите като розички. По желание може да се залеят с още малко масло.Печем около 30 минути в преварително загрята фурна на около 180 градуса - до златисто.Вкусно бирено мезе :)

Виж още